kalleanka-isonochfille

Ankeborg goes hiphop – får besök av Ison & Fille

21.09.2017

Tro det eller ej, men Kalle Anka & C:o har faktiskt en hel del gemensamt med hiphop – inte minst leken med ord. Därför ger nu Kalle Anka & C:o ut ett hiphopnummer som innehåller allt från en specialskriven hiphopserie till en slangskola och en intervju med Ison & Fille. Rapduon har dessutom blivit ”ankifierade” på tidningens förstasida.

När Ison & Fille var med i tv-programmet ”Så mycket bättre” för ett par år sedan, berättade Ison om sin passion för serietidningar som under hela hans liv har varit en trygghet och en källa till glädje. 

– Jag är en riktig serietidningsnörd och kan känna igen mig i många seriefigurer, till exempel Batman som ibland behöver vara för sig själv i sin grotta. Serietidningar har också varit ett sätt för mig att bli bättre kompis med språket, jag har dyslexi och då har serier fungerat som en bra inkörsport till läsning, säger Ison.

Kalle Ankas hiphopnummer innehåller bland annat den specialskrivna serien ”Den rappare rapparen” där ”Tison och & Ville” söker nya hiphoptalanger. Knattarna bestämmer sig då för att, i hemlighet, anmäla sin kompis Nicke som har det lite tufft i skolan, men som är bra på att skriva texter. 

Framsidan pryds av Ison & Fille som också har blivit ”ankifierade”. Numret innehåller även en intervju med hiphop-duon och en slangskola med ord som shuno (kille), gäri (tjej) och haffla (fest).

– Vi är jättestolta över samarbetet med Ison & Fille. Våra Kalle Anka-serier kännetecknas precis som hiphopen av ett lekfullt språk, med många nya ord och rim. Därför känns det kul att kunna förena dessa två världar, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o.

IsonFille

Hiphopnumret finns att köpa i butik från och med tisdagen den 26 september.

Om Ison & Fille

  • De har spelat tillsammans i över 20 år och släppt fem album.

  • Några av deras mest kända låtar är ”När vi glider”, ”Jag skrattar idag” och ”Stationen”.

  • 2012 vann de Årets hiphop/soul på P3 Guld.

  • De har tillsammans och var för sig medverkat i flertalet TV- och radioprogram.