trolls-hemsida

Egmont förvärvar globala rättigheter till nya storfilmen Trolls

28.06.2016

Egmont Publishing har vunnit publishingrättigheterna till DreamWorks Animations kommande storfilm Trolls. I samband med biopremiären i höst släpper Egmont flera nya Trolls-böcker, magasin och pysselprodukter.

Egmont Publishings Trolls-licens innefattar totalt 14 länder, däribland Storbritannien, tysktalande länder, Sverige, Norge, Danmark och Polen. Bakom rättighetsförvärvet står Egmonts globala licensteam som håller i kontakter med licensgivare för alla Egmont-länder, hanterar nya rättigheter och ser till att de kommer ut på marknaden.

– DreamWorks har skapat förutsättningar för att Trolls kan bli ett riktigt stort varumärke, genom innovativt berättande och underbara karaktärer. Vi tycker att det är fantastiskt att Trolls blir film och att leksakerna relanseras. Det är ett perfekt samarbete för våra marknadsledande produkter och vi är mycket stolta att få vara med som internationell förlagspartner, säger Silvia Figini, Vice President på Egmont Global Licensing Management.

DreamWorks är mycket glada över samarbetet
Alla böcker och magasin produceras av Egmonts globala kreativa team. Lanseringen kommer att backas upp av marknadskampanjer i samtliga länder.

– Egmont har mycket kunskap och stor förståelse för vårt varumärke, och är mycket kreativa. Trollsvärlden är livfull och färgrik och vi ser fram emot att se hur figurerna får liv även på papper, säger Harriet Murphy, en av cheferna på DreamWorks Animation.

Höstens stora barnfilm
Trolls väntas bli en av årets största barnfilmer och har svensk biopremiär den 28 oktober. Handlingen kretsar runt Poppy, den optimistiska ledaren av Trolls, och hennes totala motsats, Kvist. Tillsammans måste det udda paret ge sig ut på ett äventyr långt bort från den enda värld de känner till. Filmen är skapad av samma personer som bakom blockbustern Shrek, och är fullmatad med härlig musik, som ledmotivet Can’t stop the feeling med Justin Timberlake, som just nu toppar musiklistorna världen över.