robot-webb

Egmont förvärvar tidningen Robot

10.01.2018

Egmont Publishing, som är marknadsledande inom barn- och ungdomsmedia, har förvärvat titeln Robot från Reset Media.

Reset Media startade tidningen Robot 2010 och har sedan dess utökat utgivningen i såväl Sverige som internationellt. Robot finns, förutom i Sverige, idag även i Norge, Tyskland, Ungern och Holland.

Tidningen Robot har idag en stark ställning bland barn och ungdomar. Innehållet är byggt kring en grupp fiktiva karaktärer med individuella personligheter som utgör redaktionens röster. Med sina egna åsikter och favoritspel tilltalar de skilda karaktärerna flera olika typer av läsare.

För Egmont är Robot ett välkommet tillskott i portföljen som redan innefattar flera starka varumärken såsom Kalle Anka, Lego, Minecraft, Pokémon och Roblox.

– Robot passar väl in i vår förvärvsstrategi och satsning på både tryckt och digitalt barn- och ungdomsinnehåll. Vi ser stora möjligheter att utveckla varumärket på olika plattformar både i Sverige och internationellt, säger Marika Bark, Business Area Director på Egmont Publishing. 

Reset har en stark kompetens inom spelvärlden och kommer under en övergångsperiod att fortsätta produktionen av tidningen under Egmonts ledning. Parallellt med att de producerar tidningen på uppdrag kommer de att fortsätta sin satsning på Stockholms Spelmuseum och ställa om sin huvudsakliga verksamhet till spelutveckling.

– Vi har haft en fantastisk resa med Robot och är väldigt stolta över det starka och omtyckta varumärke vi byggt upp. Nu fokuserar vi våra resurser på att skapa våra egna spel, säger Tobias Bjarneby, förlagschef på Reset Media.