outnorth-webb

Egmont ökar sitt ägande i Outnorth

08.12.2017

Egmont Publishing har köpt sig in ytterligare i den framgångsrika e-handelsverksamheten Outnorth och förstärker därmed sin position inom området.

Det var i slutet av 2016 som Egmont Publishing blev delägare i en av Nordens ledande friluftsbutiker på nätet – svenska Outnorth med huvudkontor i Kalmar. Nu gör Egmont en större miljoninvestering och utökar sitt ägande till en tredjedel av verksamheten.

– Outnorth är en stark och intressant verksamhet och som vi har stora förväntningar på. Med investeringen stärker vi vår position i bolaget genom att förenkla ägarstrukturen. Outdoor-segmentet tilltalar oss och är ett av våra strategiska fokusområden inom e-handel, säger Cato Broberg, ansvarig för e-handel inom Egmont.Outnorth säljer kläder, skor och utrustning till olika friluftsaktiviteter och träning online och är ledande i Norden.

Outnorths ägarkrets innefattar sedan tidigare kapitalfonden Verdane och de ursprungliga grundarna.

Strategisk satsning på e-handel
Nyligen offentliggjorde Egmont Publishing en miljonsatsning på nätbutiken Bagaren och Kocken och en efterföljande fusion med danska GoShopping, vilket har säkerställt en nordisk ledarposition inom köksutrustning online.

Satsningen på e-handel innefattar även verksamheter som Jollyroom, Fjellsport, Med24 och Nicehair. Utöver Egmont Publishing står Egmont bakom en rad framgångsrika tillväxtverksamheter samt Nordisk Film, bokförlag och Tv2 i Norge.

För mer information vänligen kontakta,
Cato Broberg, Egmont Publishing, +47 918 152 95, cato.broberg@egmont.com