nyhet-oskar-c3-85sg-c3-a5rd-887x499

Egmont relanserar Golf Digest med ny chefredaktör

02.03.2016

Egmont Publishings anrika golfmagasin Golf Digest fyller 30 år i år och har fått en ny kostym. Med en ny chefredaktör, tjockare utgåvor, fräschare layout och ett vässat redaktionellt innehåll, ska nya Golf Digest fånga de mest passionerade golfarna.

Golf Digests nya chefredaktör är Oskar Åsgård, som bland jobbat för Svensk Golf och svenskgolf.se (tidigare golf.se) sedan 2007.

– Omgörningen handlar egentligen om att vi vill erbjuda en ny läsupplevelse. Vi har fokuserat på att göra tidningen mer svensk, att våga gå lite mer på djupet i texterna och att paketera allt i en mer exklusiv och tilltalande form, säger Åsgård.

Istället för elva nummer per år kommer Golf Digest ut sju gånger under 2016, men varje tidning är numera 132 sidor – en ökning med drygt 30 sidor.

Bland de redaktionella nyheterna hittas även en egenproducerad närspelsakademi där två av Sveriges mest meriterade tränare, Matz Evensson och Viktor Gustavsson lär ut alla nödvändiga byggstenar för ett kompetent närspel. Satsningen kompletteras också med en eventgren, där läsarna kommer att få möjlighet att delta i två närspelsskolor, för att förkovra sig ytterligare.

Tobias Bergman, förlagsredaktör för Egmonts golfsegment, ser positivt på framtiden för Golf Digest.

–      Jag tror absolut att det finns plats för två golftidningar i Sverige. Svensk Golf riktar ju sig till alla golfspelare i Sverige, men med den förändring vi har gjort med Golf Digest tror jag verkligen att de där riktigt passionerade spelarna som vill veta lite mer kommer att få det behovet tillgodosett när de läser Golf Digest, säger Bergman.

Premiärnumret av nya Golf Digest nådde prenumeranterna förra veckan och från tisdag den 1 mars hittas den nya tidningen i butik.

Högupplösta bilder laddas ner från Egmont Publishings pressrum hos Cision .

För mer information vänligen kontakta,  
Oskar Åsgård, chefredaktör Golf Digest, telefon 073 938 17 79, 
e-post oskar.asgard@golfdigest.se ,

Tobias Bergman, förlagsredaktör Egmont Publishing, telefon 08 692 01 98, 
e-post tobias.bergman@egmont.se