LEGO® Explorer omslag nr 1 2020
LEGO®/Egmont Publishing

Egmont släpper ny barntidning i 14 länder – LEGO® Explorer

10.07.2020

I mitten av juli är det premiär för Egmont Publishings nya barnsatsning LEGO® Explorer, som släpps i Sverige och totalt 14 europeiska länder.

I mitten av juli är det premiär för Egmont Publishings nya barnsatsning LEGO® Explorer, som släpps i Sverige och totalt 14 europeiska länder. LEGO® Explorer är ett helt nytt tidningskoncept med utgångspunkt i så kallad STEAM-inlärning och fokuserar på kul lärande och kreativt skapande inom ämnena naturvetenskap, teknologi, ingenjörsvetenskap, konst och matematik.  

LEGO® Explorer är ett resultat av ett nära utvecklingssamarbete mellan Egmont Publishing och LEGO® och är specialframtagen för att stimulera lärande och kreativitet hos flickor och pojkar i åldern 6–10 år. Tidningen är fullmatad med inspirerande innehåll, tips och guider som väcker nyfikenhet och uppmuntrar läsarna att designa sina egna LEGO®-modeller och släppa loss sin kreativitet.

Förutom i Sverige släpps LEGO® Explorer i Storbritannien, Österrike, Tyskland, Schweiz, Polen, Danmark, Norge, Turkiet, Tjeckien, Ungern, Litauen, Ukraina och Lettland.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera denna spännande nyhet. Vi har en lång tradition av att utveckla högkvalitativt innehåll för barn och unga, och vi vet sedan tidigare hur uppskattade våra LEGO®-tidningar är bland både flickor och pojkar. Med LEGO® Explorer tar vi ett nytt kliv i vårt framgångsrika samarbete med LEGO®, där vi kombinerar våra styrkor i att främja lustfyllt läsande och kreativt lärande, säger Marika Bark, Business Area Director Kids på Egmont Publishing.

Varje utgåva av LEGO® Explorer har ett särskilt tema. Det första numret ägnas åt ämnet robotar och AI (artificiell intelligens). Läsarna kan se fram emot en mängd spännande innehåll om robotar från både den verkliga världen och LEGO®-världen, alltifrån bygginstruktioner till olika robotar, en mobiltelefonhållare och ett spännande teknikpussel, till olika kluriga experiment och kreativa utmaningar. Med varje tidning följer också ett exklusivt LEGO®-set som läsarna kan bygga ihop eller integrera med sina egna LEGO®-samlingar.

LEGO® Explorer kommer ut med 3 utgåvor under 2020 och därefter totalt 6 utgåvor om året. Tidningen finns att beställa för prenumeration via bl.a. Dintidning.se och första numret släpps i butik den 14 juli. 

Bildmaterial finns att ladda ner från Egmonts pressrum hos Mynewsdesk.

För mer information vänligen kontakta,
Jonas Lidheimer, PR-och informationsansvarig, Egmont Publishing, jonas.lidheimer@egmont.se, 0708 63 94 62

Madeleine Gripsten, projektledare, Egmont Publishing, madeleine.gripsten@egmont.se, 0761 73 26 13 

Fotnot: STEAM står för Science, Technology, Art, Engineering & Mathematics och är en inlärningsmodell där de fem ämnesområdena möts. STEAM-inlärning bygger på ett processbaserat arbetssätt och pedagogik där det gemensamma utforskandet och lärandet är i centrum. STEAM-inlärning hjälper oss att förstå hur de olika områdena påverkar varandra i samhället.