jjjj

Egmont tar digitalt kliv – investerar i KAN

01.12.2016

Egmont Publishing har förvärvat en del av den prisbelönta digitala byrån KAN. Köpet är ett led i företagets satsning på att växa inom digital kommunikation och marknadsföring.

Per Kjellander, VD Egmont Publishing och Per Harrysson, VD KAN

KAN är en av Sveriges ledande byråer inom digital kommunikation och utsågs så sent som i våras till Årets Byrå i Regis stora branschstudie*. Egmont Publishing förvärvar 45 procent av aktierna och blir därmed den största ägaren i KAN. Övriga aktieägare består av KANs grundare, vilka alla arbetar på byrån.

– KAN har en stor potential och passar väldigt väl in i vår tillväxtstrategi. De har ett imponerande track record av att utveckla långa och starka relationer med sina kunder, och en hög digital kompetens och kreativitet som verkligen står ut, säger Per Kjellander, VD på Egmont Publishing.

KAN bildades 2005 i Malmö och har sedan dess vuxit till södra Sveriges ledande digitala kommunikationsbyrå. Runt den digitala kärnan har KAN byggt ett starkt fullserviceerbjudande med kommunikationskoncept, strategi & innovation, teknik, content och analys. KAN har idag cirka 60 medarbetare och på kundlistan återfinns både nationella och internationella varumärken som Sony Mobile, E.ON, Tetra Pak, Ikano, BoKlok, Malmö Stad och Studentlitteratur. Omsättningen uppgick 2015 till 51 miljoner kronor och resultatet till 7,2 miljoner kronor.

– Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Egmont till oss i KAN-familjen. KAN befinner sig i en expansiv fas där vi ser att marknaden förändrar sig snabbt i takt med den ökande digitaliseringen. Vårt sätt att arbeta har varit ett framgångsrecept som gjort oss unika och som skapat de långa relationer vi har med våra kunder. Vi vill nu ta nästa steg i vår utveckling och möta förändringarna på marknaden, och vi ser fram emot att kunna växla upp vårt arbete mot fortsatt tillväxt tillsammans med Egmont, säger Per Harrysson, medgrundare och VD på KAN.

Egmont har tidigare investerat i flera ledande kommunikationsbyråer i Norden, som content marketing-byrån Klintberg/Niléhn, digitalbyrån Sempro och sociala medier-byrån Patchwork. Därutöver har Egmont gjort stora satsningar inom e-handel i bolag som Bagaren & Kocken, Jollyroom och Med24. Bara e-handelsverksamheten förväntas under 2016 omsätta över 1 miljard kronor.

– KAN är en viktig pusselbit för vår nordiska expansion inom området Digital Marketing Services. Ambitionen är att flytta fram våra positioner framöver, och fler investeringar är att vänta, säger Per Kjellander.

I samband med förvärvet tar Per Kjellander plats i KANs styrelse som ny ordförande.

Högupplösta bilder laddas ner från Egmonts pressrum på Cision.

Läs mer om Egmont Publishing på www.egmont.se och om KAN på www.kan.se

För mer information vänligen kontakta,
Per Kjellander, VD Egmont Publishing, per.kjellander@egmont.se, 070 715 37 79 

Per Harrysson, VD KAN, per.harrysson@kan.se, 070 215 91 71

 

Fotnot: KAN vann kategorin Digitala Byråer 25+ MKR 2015. Årets Byrå–rankingen bygger på en branschundersökning som Regi genomför varje år där närmare 2 700 marknads-, kommunikations-, och informationschefer, produkt- och varumärkeschefer, vd:ar och ir-chefer intervjuas.