utefest-hemsida

Friluftsentusiaster invaderar Höga Kusten

06.09.2016

Via Ferrata, trailrunning, havspaddling, outdoor yoga, vandring och fotokurser – succén Utefest tillbaka på Höga Kusten för tredje året i rad. I år med ett mer fullmatat program än någonsin, och med lördagens höjdare – Friluftsgalan – då årets Friluftspersonlighet ska koras. 

Utefest har sedan starten 2014 har växt fram till en av landets största och mest uppskattade mötesplatser för friluftsentusiaster. Evenemanget arrangeras av tidningen Utemagasinet och vänder sig till alla som brinner för friluftsliv, oavsett ålder och nivå.

– Intresset har varit enormt och biljetterna har sålt slut för andra året i rad. Nu ser vi verkligen fram emot tre fullspäckade dagar med inspirerande föreläsningar, unika naturupplevelser och fartfyllda aktiviteter, säger Victoria Jansson på Utemagasinet-event.

Bland höjdpunkterna i årets program återfinns guidade trailrunning-turer i Skuleskogens Nationalpark, bergsklättring i Europas största Via Ferrata-anläggning, outdoor yoga med Therése Furudal och paddling i både sjö och hav. På kvällarna samlas alla deltagare i FriluftsByn för att umgås och lyssna på inspirerande föreläsningar.

Vem blir Årets Friluftspersonlighet?
Under lördagskvällen arrangeras Friluftsgalan, som är en hyllning till det svenska friluftslivet. Här möts den svenska friluftsbranschen för att fira det gångna året och belöna inspiratörer och eldsjälar inom friluftslivet. Intresset är stort när årets utmärkelser ska utses i de tre kategorierna Årets Friluftspersonlighet, Årets Gräsrot och Årets Friluftsprodukt. Nominerade till Årets Friluftspersonlighet är äventyraren Lina Hallebratt, Svt och Mitt i naturen-profilen Martin Emtenäs och friluftsikonen Johan Skullman.

Utefest 2016 pågår mellan fredagen den 9 och 11 september. Media är välkomna att närvara samtliga dagar.

Läs mer på www.utefest.se och www.friluftsgalan.se.