hj-20vinnare

Hemmets Journal har utsett Sveriges bästa barnsköterska

21.11.2017

Nu är det klart vem Hemmets Journals läsare röstat fram till Sveriges bästa barnsköterska. Carina Ingelsten Gustavsson, på Lyktans förskola utanför Värnamo, tog hem priset och mottog i eftermiddags prischecken på 50 000 kronor av Hemmets Journals chefredaktör Håkan Ström.

Det var en minst sagt förvånad Carina Ingelsten Gustavsson som fick beskedet, att hon blivit framröstad som Sveriges bästa barnskötare. Av flera hundra nominerade vardagshjältar på förskolor runt om i Sverige, valde redaktionen på Hemmets Journal ut fem kandidater, varpå läsarna röstade fram Carina, barnskötare på Lyktans förskola i Kärda utanför Värnamo.

– Det finns så oerhört många kollegor som är minst lika bra som jag, så det går ju egentligen inte att tävla i detta, säger en överraskad Carina. Men det bästa med tävlingen är att yrket lyfts fram, för det behövs verkligen.

Hemmets Journals Stora Pris delas i år ut för åttonde gången. Syftet är att sätta strålkastarljuset på yrkesgrupper som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar för sitt viktiga arbete. I år utsåg tidningens läsare alltså Sveriges bästa barnskötare. Tidigare har bland annat bästa kassörskan, busschauffören och undersköterskan röstats fram.

– Vi vill lyfta fram vanliga människor, istället för TV-kändisar och kungligheter, säger Hemmets Journals chefredaktör Håkan Ström. Sveriges barnskötare är en typisk sådan grupp av människor som vi vill ge lite extra uppmärksamhet. Carinas engagemang för barnens trygghet och tillit på förskolan är påtagligt, och det tycks våra läsare hålla med om.

Priset tilldelades Carina Ingelsten Gustavsson på hennes arbetsplats på Lyktans förskola. Förskolan bjöd på tårta och Håkan Ström hade med sig jättechecken som bevisade att Carina vunnit priset. Kollegor till Carina, förskolebarn och föräldrar var på plats och hyllade pristagaren.

Läs mer om Carinas nominering och vinst i Hemmets Journal nr 48.