fantomen-hemsida

Hon kan bli den nya Fantomen

03.08.2016

I år har det gått 80 år sedan den vandrande vålnaden såg dagens ljus för första gången. I åratal har det spekulerats vilt om hur framtiden kommer te sig när Fantomens barn, tvillingarna Kit och Heloise vuxit upp och deras far inte längre finns hos dem. I Fantomen nr 16 börjar äventyret som kan ge oss svaret på frågan som alla undrar över – vem blir nästa Fantomen?

I Fantomen nr 16/2016 börjar en följetong där handlingen har tagit ett hopp framåt i tiden. Med den 21:e Fantomen i ordningen ute ur bilden är det upp till hans barn att föra Fantomenlegenden vidare. Och det kan alltså bli Heloise – en kvinna – som blir nästa Fantomen.

– Det var Fantomens skapare Lee Falk som hittade på Heloise, och därmed etablerade möjligheten för en kvinnlig Fantomen. Framför allt vore det inte logiskt att förvänta sig av Heloise att hon skulle avstå från att bli Fantomen utan diskussion. Hon har vuxit upp i djungeln och är minst lika tränad för uppgiften som sin bror, säger Fantomens tf redaktör Andreas Eriksson.

Men vem som i slutändan tar över Fantomendräkten och dödskalleringen återstår att se. Möjligheten finns också att de båda arvtagarna samarbetar, men vägen dit är lång. När äventyret tar sin början är Kit och Heloise allt annat än goda vänner och båda anser sig vara bäst lämpad för uppgiften.

Trots dramatiken behöver inte läsarna vara oroliga för att allt är som förbytt, menar Andreas Eriksson:

– Fantomenläsarna har sedan tidigare uppskattat att läsa äventyr med den 21:e Fantomen i nutid, och äventyr med de tidigare generationerna i historisk tid. Nu tillför vi dessutom äventyr som utspelar sig i framtiden med nästa generation. Vi varierar oss, så redan i numret efter är handlingen tillbaka i nutid med fokus på den 21:e Fantomen. Framtidsäventyren dyker upp sporadiskt framöver.

Svensk manusförfattare
Författaren bakom det omvälvande äventyret "Den tomma tronen" i Fantomen nr 16/2006 är skåningen Claes Reimerthi. Han har sedan 1984 skrivit över 200 Fantomenäventyr – det är bara Lee Falk som skrivit fler. Claes och de andra serieskaparna som förvaltar Lee Falks arv tar nu nästa steg i seriens utveckling.

Fantomen nr 16 2016 finns att köpa i butik från den 4 augusti.