nyhet-bullbakning-887x499

Hon vann SM i bullbakning

10.03.2016

I somras (2015) utlyste tidningarna Hemmets Journal och Bagaren och Kocken Bull-SM för tredje gången. Det gällde att skicka in recept på sin godaste bulle. Nu är Bull-SM avgjort och Amanda Åkerberg från Huddinge fick juryn på fall med sina fantastiskt goda knäckbullar.

Flera hundra bidrag kom in till Hemmets Journals och Tidningen Bagaren och Kockens stora tävling om Sveriges allra godaste bulle. Juryn fick äta sig proppmätt och hade ett svårt val att kora vinnarna. För Bull-SM-vinnaren Amanda Åkerberg från Huddinge var det tredje gången gillt!

– Jag hittade tävlingen redan 2013 och kom på nionde plats den gången. Detta fick mig att fortsätta och jag har deltagit både 2014 och 2015.

Amanda Åkerberg vann med sina knäckbullar: Ett välfungerande och välskrivet recept som var lätt att följa. Resultatet blev supergoda bullar med knäckig toscasmak, motiverar juryn sitt val.

Förutom äran att ha utsetts till landets bästa bullbakare, mottog vinnarna fina priser från Ankarsrum och webbutiken Bagaren och Kocken.

Receptet på Amanda Åkerbergs vinnande knäckbullar finns i Hemmets Journal nr 11 (som kommer ut den 10/3). Tvåa i tävlingen blev Jerker Nilsson från Liatorp, med sina Karlsbaderbullar med pistaschmandel, och tredjeplatsen kneps av Gunilla Samuelsson Persson från Enköping, med sina smörvaniljbullar. Hela 10-i-topplistan med recept på landets tio godaste bullar finns i aktuellt nummer av Tidningen Bagaren och Kocken nr 3, som nu finns i butik.

Högupplösta bilder laddas ner från Egmont Publishings pressrum hos Cision .

För mer information vänligen kontakta,
Hélène Mönnich Börjeson, redaktör Bagaren & Kocken, helene@egmont.se , 040 38 52 77