kattbok-hemsida

Hon vet allt om kattens hemliga språk

07.09.2016

Få vet så mycket om katter som Ylva Stockelberg. I nästan tjugo år har hon skrivit om katter och hjälpt tusentals svenska kattägare att utveckla relationen till sina morrhåriga vänner. Nu samlar landets främsta kattexpert sina bästa visdomar i boken Vad säger katten?

Vad säger katten?  är Ylva Stockelbergs nionde bok om katter och bygger på ett urval av frågor som skickats in till tidningen Hemmets Journal, där Ylva Stockelberg varit kattexpert i snart ett decennium. I boken svarar Ylva på frågor från både erfarna och nyblivna kattägare, varvat med handfasta tips om hur man kan lära sig att förstå sin katt bättre.

 – Katter kommunicerar annorlunda än oss människor. De visar hur de känner sig med kropps- och doftspråk, snarare än med läten. Genom att bli bättre på att förstå varför katten gör som den gör, kan man få ut mycket mer av relationen till sin katt än vad många tror är möjligt, säger Ylva Stockelberg.

 Ylva har själv två katter, Alice, som är en 17-årig svartsilver abessinier och Perle, en brun burma som är 15 år. I sin nya bok berättar hon hur mycket katter har betytt för henne.

 – Jag har fått massor av kärlek och glädje i livet tack vare katter, men också nya vänner som jag lärt känna genom mitt kattintresse. Det är en härlig känsla som jag också vill att min nya bok ska förmedla, säger Ylva Stockelberg.

Vad säger katten? är indelad i 26 kapitel som täcker in i stort sätt alla aspekter av kattens liv, och är rikt illustrerad med inspirerande bilder av kattfotografen Lena Nielsen.

Boken finns att köpa i bokhandeln och på DinTidning.se. Under Bokmässan i Göteborg den 24-25 september, finns Ylva Stockelberg på plats i Egmont Publishings monter för att signera och dela med sig av tips till kattägare.