elisabett-20michanek-hemsida

Hus & Hem har utsett Sveriges vackraste växthus

05.05.2017

Elisabett Michanek från Västbjörka utanför Vikarbyn i Dalarna har ”Sveriges härligaste växthus”. Utmärkelsen delas ut av tidningen Hus & Hem.

Förra våren utlyste Hus & Hem tävlingen ”Sveriges härligaste växthus”. Intresset för tävlingen var stort, men vinnaren Elisabett Michanek och hennes praktfulla växthus på gården Nykvarn i Västbjörka i Dalarna var i särklass enligt en enig jury.

– Det var i tuff konkurrens, men Elisabetts växthus stack verkligen ut med sin unika snickarglädje och vackra interiör. Det är en byggnad som andas lust och glädje, säger Anette Sievers, redaktör på Hus & Hem.

Elisabett Michaneks växthus är speciellt på många sätt. Den iögonfallande exteriören pryds av ett 30-tal fönster, samtliga inhandlade av Elisabett på olika loppisar under 10 års tid. Det var de som fick bestämma formen när hennes make Mats Persson snickrade ihop växthuset. På den frodiga insidan samsas växter och grönsaker av allehanda slag, tillsammans med en mängd fynd från olika loppisar och antikaffärer.

– Det är underbart att sitta där under svala kvällar, säger Elisabett Michanek. Då tänder vi i kaminen och det ser nästan trolskt ut med ljuset som blänker i de olikfärgade fönsterglasen.

Tävlingen Sveriges Härligaste Växthus delades ut för första gången 2016.

För vinsten belönas Elisabett Michanek med ett presentkort på 10 000 kr från medarrangören Willab Garden, samt ett stort reportage i det nummer av Hus & Hem Uteplatsspecial som finns i butik nu.

Foto: Maria Hansson