readly-20kalle-webb

Kalle Anka flyttar in hos Readly

24.01.2019

Idag introducerar magasinappen Readly 11 nya barntitlar från Egmont Publishing. Samtliga titlar kommer från Disneys populära karaktärer och inkluderar bland annat Sveriges största och mest klassiska serietidning – Kalle Anka & C:o, samt favoriter som Musse Pigg, Bilar, Disney Prinsessor, Frost och Marvel Avengers.

– Disney-titlarna är några av våra mest vällästa och populära, och har med sina fantastiska berättelser skapat läsglädje hos generationer av svenskar. Det ska bli väldigt spännande att följa mottagandet och intresset från Readly-läsarna, säger Marika Bark, affärsområdeschef för Egmont Kids Publishing.

Legendariskt Kalle-nummer på Readly
I samband med Disneylanseringen publicerar Readly, för allra första gången digitalt, hela den historiska första årgången av Kalle Anka & C:o från 1948. Årgången består av fyra nummer, där inte minst nr 1 har kommit att bli en ikonisk utgåva som är högt eftertraktad bland Kalle-entusiaster och samlare. 2011 såldes ett originalexemplar av just detta nummer för hisnande 165 000 kronor på auktionssajten Tradera.

I och med Disneys intåg i Readly utökas erbjudandet för familjens yngsta. Sedan tidigare finns barnfavoriter från Egmont som Bamse, Min Häst och Robot i appen.

– Bamse och Kalle Anka var mina favorittidningar som barn och nu finns båda dessa titlar och övriga barnmagasin från Egmont i Readly. Det är extra kul att vi kan erbjuda våra läsare en historisk tillbakablick med över 70 år gamla Kalle Anka-tidningar. Jag är övertygad om att det kommer tilltala våra unga så väl som äldre läsare. Tillsammans med Egmont och Disney hoppas vi nu öka barns intresse för att läsa i allmänhet och läsa magasin i synnerhet, säger Daniel Hamrin, Innehållschef för Readly i Sverige.

Nya Disney-titlar på Readly:

 1. Bilar
 2. Disney Favoriter*
 3. Disney Prinsessor
 4. Frost
 5. Kalle Anka & C:o
 6. Kalle Ankas Pocket*
 7. Kalle Ankas Pocket Special*
 8. Kalle Anka Extra
 9. Kalle Anka Junior*
 10. Marvel Avengers*
 11. Musse Pigg & C:o

* lanseras inom kort på Readly

Om Readly
Readly är en digital tjänst som ger användarna obegränsad tillgång till 3 000+ nationella och internationella magasin i en app. Tjänsten är snabb, enkel att använda och varje användare får obegränsad läsning på upp till 5 enheter, hela familjen kan använda samma abonnemang. Readly erbjuder flera smarta funktioner som favoritmarkering, sökfunktion i artiklar och offlineläsning, till resan. Readly grundades i Sverige 2013 och finns tillgänglig i hela världen med huvudfokus på Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, USA, Irland och Storbritannien. Läs mer på www.readly.com