ka-20eurovision-hemsida

Kalle Anka intar Globen

03.05.2016

Europas glammigaste musiktävling, Eurovision Song Contest, står för dörren. Kalle Anka har putsat fjädrarna och är redo att fira med dunder och brak. I nya numret av Kalle Anka & C:o beger sig Kalle och hans vänner till Stockholm för att ta del av festligheterna och se sig omkring i storstaden. Sångfestens huvudpersoner, ”Mums Zemmelbröd” och ”Tetra Medwurst”, har blivit ankifierade och fått en alldeles särskild plats i Eurovision-numret.

I det nya numret av Kalle Anka och C:o byts Ankeborg ut mot Stockholm, värdstaden för årets Eurovision Song Contest. Vi får följa Kalle och Knattarna när de, med fjäderlätta steg, stiger ombord planet mot huvudstaden. Väl på plats är schemat späckat med sightseeing i Gamla stan och galna upptåg i Globen. Men festligheterna kommer av sig något när Björnligan dyker upp och ställer till med trubbel.  

– Redaktionen har släppt alla spärrar och låtit fantasin flöda för att ta fram ett Eurovision-nummer utöver det vanliga. Ett nummer som  tillsammans med en skål chips och ett glas läskeblask är den perfekta uppladdningen för årets glammigaste musikfest, säger Cathrine Lyng, redaktionellt ansvarig på Kalle Anka & C:o.

Showens båda programledare Måns Zelmerlöw och Petra Mede, har en given plats i handlingen och pryder omslaget i ankifierade versioner. De har också döpts om till nya namn - Mums Zemmelbröd och Tetra Medwurst.  

Precis som Måns och Petra trivs Kalle som bäst i rampljuset och att nu få tillfället att stämma upp näbben och kvacka loss med några av Sveriges största musikstjärnor är något Kalle bara kunnat få drömma om.

– Eurovision är som en egen liten ankdamm med hela världens blickar riktade mot sig. Och när Eurovision-febern drabbat världen går ingen oberörd – inte ens Kalle Anka. Därför känns det också extra skoj att göra ett helt nummer dedikerat till årets fest, säger Cathrine Lyng.

Kalle Ankas Eurovision-nummer 18/19, är ett dubbelnummer och finns att köpa i butik från och med 3 maj.