kalmar-20slott

Kalle-balik när Kalle Anka besökte Kalmar

28.11.2018

I senaste numret av Kalle Anka & C:o kommer Kalle och hans vänner på oväntat besök i Kalmar. Händelsen har blivit en stor snackis bland Kalmarborna och har skapat en efterfrågan som lämnade butikspersonal tomhänta innan de ens fått upp tidningarna på hyllorna.

Pressbyrån, Coop och Maxi i Kalmar har alla haft långa kölistor med folk som skrivit upp sig för att få tag på Kalle Anka & C:os specialnummer om staden.

-Det kommer folk var tionde minut, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Johan Hellström som driver båda Pressbyråerna i centrala Kalmar, till Östra Småland Nyheterna.

Allt började med en omröstning i tidningen Kalle Anka & C:o i början av 2018, där läsarna fick rösta om vilken svensk stad som skulle ankifieras och besökas av ankorna. Efter en spännande omröstning där Kuleå och Kallemar turades om att ta ledningen, vann Kallemar.

Serien som fått namnet ”Skattjakt i Småland” har lockat chockerande många köpare och butikerna har haft ett högt tryck på efterfrågan.

– Det har varit helt fantastiskt att se Kalmarbornas – eller jag menar Kallemarbornas – enorma intresse för tidningen. De har varit engagerade från dag 1 när omröstningen drog igång, och är väl värda detta unika Kalle-besök, säger Anna Bergström på Kalle Anka-redaktionen.

I samband med att tidningen gick ut i butik, stod det klart på Kalle Anka & C:os Facebooksida att det snart är dags för en ny omröstning om vilken som blir nästa svenska stad att få besök av Kalle och gänget.

– Tävlingen blev en större succé än vad vi kunde ana. Nu vill vi självklart ge fler städer möjligheten att få ett besök av Kalle, berättar Anna Bergström.

Högupplösta bilder finns att ladda ner från Egmont Publishings pressrum hos Mynewsdesk

Klicka här för att läsa Östra Smålands Nyheters artikel

För mer information vänligen kontakta:
Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig, Egmont Publishing, jonas.lidheimer@egmont.se, 0708-63 94 62.   

Kalle Anka & C:o ges ut av Egmont Publishing som publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Café och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.