golf-20digest

Ny chefredaktör på Golf Digest

13.04.2017

I februari blev det klart att Oskar Åsgård tar över som ny chefredaktör på Svensk Golf, efter Tobias Bergman. Samtidigt lämnar Oskar Åsgård rollen som chefredaktör för Golf Digest. Ny chefredaktör på Golf Digest blir Eric Franzén, mångårig golfjournalist och redaktör på Svensk Golf.

– Det är en väldigt kul och spännande utmaning. Jag ser fram mot att bygga vidare på den starka utveckling som tidningen haft sedan den re-lanserades i tjockare och exklusivare format, säger Eric Franzén.

Egmont Publishings anrika golfmagasin Golf Digest fyllde 30 år förra året och fick i samband med detta en ny kostym i form av tjockare utgåvor, fräschare layout och ett vässat redaktionellt innehåll.

Enligt en färsk Orvestomätning för helåret 2016 har Golf Digest ökat sin räckvidd med tio procent och når nu 64 000 läsare med varje nummer.

– Den svenska upplagan har alltid haft en egen själ, och så kommer det att fortsätta att vara. Det exklusiva samarbetet med Golf Digest i USA är givetvis också en odiskutabel tillgång som ger oss tillgång till mycket unikt material med de allra största namnen inom golfen, säger Eric Franzén.

I det senaste numret av Golf Digest hittas en stor utrustningsspecial, där bland annat 105 av årets hetaste klubbor testats och betygsatts. På tisdag den 18 april kommer årets tredje nummer av Golf Digest ut, då med flerfaldige majorvinnaren Phil Mickelson på omslaget.