logo

Rullande hästkrafter intar Solvalla

31.07.2018

Frågan är om Solvalla någonsin haft fler hästkrafter samlade på en och samma gång. För på lördag den 4 augusti väntas över 2 000 uppseendeväckande bilar rulla in på den klassiska travmarken. Det är premiär för Stockholm Vintage & Sports Car Meet.

Stockholm Vintage & Sports Car Meet är den nya, stora träffen för alla som älskar bilar, men även motorcyklar och mopeder. Bakom arrangemanget står motortidningarna Classic Motor, Wheels Magazine, auto motor & sport och Power Magazine som samlat det bästa det bästa som står att erbjuda – entusiastbilar, veteranmopeder och häftiga sportbilar. Ungefär tvåtusen bilar förväntas finnas på plats och vars sammanlagda värde beräknas uppgå till över 300 miljoner kronor! 

– Vi är jättestolta och glada över att kunna bjuda in till en bilträff utöver det vanliga. Besökarna kommer ena sekunden att kunna studera en äkta ångdriven Stanley Steamer från 1906 för att därefter höra mullret från en Ferrari P4 – både lika unika i sitt slag, berättar Mia Strand, eventansvarig för Stockholm Vintage & Sports Car Meet.  

På plats: Ronnie Petersons klassiska Formel 1-bil från 1972För besökarna ges det en unik möjlighet att på nära håll se och lyssna på mullret från Ronnie Petersons klassiska och kultförklarade Formel 1-bil från 1972 – March 721X. Bilen har genomgått en minutiös totalrenovering och är helt komplett med motor och allt.

Publiken kan dessutom beskåda två av landets hetaste byggen. En 1968 Dodge Charger, byggd i Mora och tidigare transporterad till Las Vegas för bland annat testkörning av Jay Leno, för att nu åter visas upp för den svenska publiken. En annan glödhet bil som kommer är en prisbelönt Chevrolet Biscayne från 1961.

Några av träffens övriga höjdpunkter:

  • Det omtalade renoveringsprojektet Futurliner #8 som ska ta ett av totalt endast 12 tillverkade fordon av den ikoniska bussen GM Futurliner tillbaka till sin glans dagar på 40- och 50-talet.

  • En replika av på den legendariska Ferrari P4 som tog första, andra och tredje plats på Daytona 24-timmars 1967. Ferrari byggde tre stycken P4:or och denna replika är byggd i England och det finns 14 likadana runt om i världen varav en i Sverige.

Högupplösta bilder finns att ladda ner från Egmont Publishings pressrum på Mynewsdesk.

Läs mer på www.stockholmcarmeet.se

Media är varmt välkomna att besöka Stockholm Vintage & Sports Car Meet. För anmälan och mer information vänligen kontakta:

Mia Strand, Eventansvarig Stockhom Vintage & Sports Car Meet, e-post
mia.strand@wheelsmagazine.se, telefon 0768-523101

Program Stockholm Vintage Sports & Car Meet

09.00 Portarna öppnas
10.00 Kids Club öppnar 
11.00 Anmälan till Ten Most Outstanding stänger
11.30 Intervju med Johan Eriksson om hans prisbelönta Dodge Charger –68 som tagit vägen via SEMA och Jay Leno till Solvalla
12.00 Jerry Lee Carlsson – live on stage
13.00 Burnoutshow
13.45 Intervju med Magnus Ahlqvist som äger och visar upp Ronnie Petersons klassiska Formel 1 March 721X
14.00 Bilbedömning del 1
15.00 Bilbedömning del 2
16.30 Prisutdelning
17.30 Träffen stänger

OBS! Alla tider är preliminära och kan ändras.