webb-egmontstjarnpocket-starwars

Star Wars första böckerna i ny bokserie

31.10.2017

Två originalskrivna berättelser om Star Wars blir de första i en ny serie pocketböcker – Egmont Stjärnpocket. Berättelserna presenterar två helt nya karaktärer i Star Wars.

Egmont Stjärnpocket är en ny serie pocketböcker, vars första böcker släppts i höst. Den nya serien innehåller pocketböcker för barn i åldern 8-12 år, som vill ha spännande historier om välkända karaktärer. De första böckerna i serien är originalskrivna historier från Star Wars-universumet, som skapats i samarbete med Disney och Lucasfilm.

– Det finnas ett behov av enklare och mer lustfylld läsning för unga. Därför har vi utformat böckerna i Egmont Stjärnpocket med lite större text och fina illustrationer, vilket gör de lättare och förhoppningsvis roligare att läsa, säger Malin Esaiasson, Nordic Product Manager Books på Egmont Publishing.

De första titlarna är Star Wars: Äventyr mitt ute i rymden: Nästet och Star Wars: Äventyr mitt ute i rymden: Fällan. Berättelserna introducerar läsarna till två helt nya karaktärer, droiden CR-8R, och skurken kapten Korda. Historierna inträffar mellan filmerna Mörkrets hämnd och Nytt hopp och handlar om när Milo och Lina Grafs föräldrar kidnappas av den ondskefulle kapten Korda, från det galaktiska imperiet. Då ger Milo och Lina Graf sig iväg med familjens rymdskepp Whisper Bird för att rädda dem.

Star Wars: Äventyr mitt ute i rymden: Nästet och Star Wars: Äventyr mitt ute i rymden: Fällan kostar cirka 79 kronor.

Nästa del i Egmont stjärnpocket-serien lanseras i februari, och kommer att handla om Rapunzel.

Högupplösta bilder laddas ner från Egmont Publishings pressrum hos Mynewsdesk.