youtube-stjerner-887x499

Svenska YouTube-stjärnor får egen tidning

01.12.2015

YouTube- och sociala medier-stjärnorna Manfred och Johannes är huvudpersonerna i Egmont Publishings nya ungdomssatsning, OH My Vlog!. Tidningen blir den första i sitt slag med renodlat fokus på YouTube och sociala medier.

– För oss har det framförallt varit viktigt att det här blir Manfreds och Johannes tidning. Det är de som har planerat, utformat och gjort merparten av det redaktionella innehållet, säger Christina Gustafson, Marknadschef på Egmont Publishing.

Manfred Erlandsson och Johannes Gustavsson har tillsammans mer än 350 000 följare i sociala medier. Med OH My Vlog! tar de nu steget in i tidningsvärlden som redaktörer. I tidningen guidar Manfred och Johannes runt i vloggvärlden, och lär ut hur man kommer igång och lyckas på YouTube, Twitter, Instagram, Snapchat och Periscope.

– Vi är sjukt nöjda med vår insats och tidningen är bättre än vad vi någonsin kunnat drömma om! Vi vet också att intresset är stort bland våra följare, så det ska bli grymt kul att se och höra allas reaktioner, säger Johannes och Manfred.

Premiärnumret bjuder på de hetaste snackisarna från vloggvärlden och gästas bland annat av kända YouTubers som Clara Henry och William Spetz. Dessutom bjuder Manfred och Johannes, och flera andra vloggare, sina bästa styling- och skönhetstips, recept, roliga fakta, listor, test, tävlingar och mycket mer.

– Samarbetet med Manfred och Johannes har verkligen varit inspirerande och gett oss nya spännande perspektiv på målgruppen. Vi har stora förhoppningar på OH My Vlog! och tror att tidningen kan fylla en lucka på marknaden, säger Christina Gustafson.

OH My Vlog! är en del av tidningen och ungdomsvarumärket Julia, vars olika digitala kanaler blir plattform för OH My Vlog! online, som Instagram (@tidningenjulia) och hemsida (www.tidningenjulia.se).

Tidningen riktar sig mot ungdomar i åldern 10-14 år, är planerad för 6 utgåvor per år, och kostar 49,90 kronor. Första numret finns att köpa i butik den 1 december.

För mer information vänligen kontakta, 
Christina Gustafson, Marknadschef, Egmont Publishing, Christina.gustafson@egmont.se , 040 693 94 59

Gitte Nörgaard Grytli, Utvecklingschef, Egmont Publishing, gitte.norgaard-grytli@egmont.se , 040 693 95 89

Fakta Manfred & Johannes

Manfred Erlandsson 
Född: 17 november 1999 
Kommer från: Forshaga utanför Karlstad 
Prenumeranter på YouTube: 
135 750 
Visningar på YouTube: 12 362 833 
Följare på Instagram: 165 000 
Följare på Twitter: 30 000 
Podden: Driver podden "Ännu En Podd" tillsammans med Johannes. 
10 000 lyssnare per avsnitt. 
GULDTUBEN 2015: Nominerades i kategorierna Årets Vloggare och Årets Stjärnskott. 

Johannes Gustavsson 
Född: 29 september 1997 
Kommer från: Grästorp i närheten av Göteborg 
Följare på Instagram: 16 500 
Följare på Twitter: ca 9 300 
Podden: Driver podden "Ännu En Podd" tillsammans med Manfred. 
10 000 lyssnare per avsnitt.

Siffror från 16 november 2015.

Om Julia 
OH My Vlog! är en del av Julia-varumärket. 
Tidningen Julia är fylld av rolig och tänkvärd läsning om allt ifrån självkänsla, kärlek, pepp, kroppen och självförtroende till kändisar, webben, musik, skolan, smink, kompisar, appar, tv-serier, hobbies och pinsamheter... Ja, kort och gott allt vad det innebär att vara ung i dag.  Tidningen kommer ut med 12 nummer per år.