vagabond21

Vagabond korar de bästa resorna 2017

21.12.2016

Vagabond, Sveriges största resemagasin, har utsett de bästa resmålen under 2017. I topp – Sydafrikas pärla Kapstaden, heta Sri Lanka och drömmarnas ö, Hawaii.

– En semester kostar både pengar och semesterdagar och det är förstås viktigt att resan blir så där bra som man drömt om. Vi har inför det nya året valt ut de allra bästa resmålen som inte kommer göra någon resenär besviken, säger Tobias Bestelid, chefredaktör på Vagabond.

Svenskarna reser mer och mer. Julhelgen är den tid på året då många av oss drömmer om resor – och börjar planera för dem. Vagabonds lista över de bästa resmålen spänner från weekendstäder till orörda stränder och öar. Totalt omfattar listan 25 resmål.

Bästa resorna 2017 enligt Vagabond:

  1. Kapstaden ”Årets solklara vinnare”
  2. Sri Lanka
  3. Hawaii, USA
  4. Palma de Mallorca, Spanien
  5. Kalifornien, USA
  6. Island
  7. Lissabon, Portugal
  8. Rotterdam, Nederländerna
  9. Zermatt, Schweiz
  10. Rajasthan, Indien

Kapstaden kniper förstaplatsen med motiveringen:

Sol och strand. Storstad. Vin och mat. Vandring och aktiviteter. Djur och safari. Det finns resmål som har allt. Kapstaden är ett sådant – som dessutom kommer med låg prislapp jämfört med Sverige. Årets solklara vinnare!

Vagabonds nummer med de 25 bästa resorna under 2017 kommer ut i butik 20 december. Med i numret finns också en årskalender som bjuder på ytterligare reseinspiration.

Högupplösta bilder laddas ner från Egmonts pressrum hos Cision.

För mer information vänligen kontakta,
Tobias Bestelid, chefredaktör Vagabond, tobias@vagabond.se, 0707 35 95 00